kingmowgli

Direktlänk till inlägg 2 december 2013

LEILAS SAFFRANSKAKA

Av Elisabet Jonsson - 2 december 2013 20:13

Jag bakade efter det här receptet förra helgen och den blev så god !


Leilas tips! Knepet att lyckas med sockerkakor är att vispa ägg och strösocker riktigt, riktigt luftigt. Man får aldrig vispa ner mjölet, då kan kakan lätt bli gummiaktig i konsistensen, utan mjölet ska försiktigt vändas ner i smeten. Den här saffranskakan är fantastiskt fin och saffransdoften är helt underbar.

1 saffranskaka

Leilas saffranskaka

  • 3 ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk 3%
  • 1/2 g saffran
  • 50 g smör
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakbulver
  • 1 nypa salt
  • 1 msk ljus rom
  • Smör och kokosflingor till formen
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt poröst.
  3. Koka upp mjölken med saffran och tillsätt smält smör, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Fyll en smord och bröad sockerkaksform.
  6. Grädda saffranskakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  7. Låt saffranskakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller brödgaller.
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabet Jonsson - 27 oktober 2014 07:06


Dålig kvalité på bilden , jag vet .

Av Elisabet Jonsson - 26 oktober 2014 11:22


Av Elisabet Jonsson - 24 oktober 2014 17:30

Arne och jag är på pizzan i Ösmo. Vi tog varsin Kebab pizza med vitlök. Den är mycket GOOOD. ...

Av Elisabet Jonsson - 24 oktober 2014 16:53


Av Elisabet Jonsson - 24 oktober 2014 07:06

Fredag igen ! Vad veckorna går fort . I går tog jag ut lite flex och åkte till Lena och fikade. Inte nog med att man fick paj och kaffe . Lena bjöd med mig till Hasseludden en helg ! Det är så mysigt där . Men vi ska åka när hennes valpar ,som ännu ...

Ovido - Quiz & Flashcards